1. COMPO
  2. Vodiči
  3. Oskrba Rastlin
  4. Osnove

Iz majhnega raste veliko

Osnove

Nimate še nobenih izkušenj z oskrbo rastlin in vrta? Brez skrbi, vsak začetek je takšen. Če pa upoštevate nekaj enostavnih osnovnih pravil, boste lahko kmalu postali pravi strokovnjak za rastline. Na tem mestu so zbrani vsi nasveti, ki jih potrebujete za začetek.

Rubrika

Ustrezno sajenje

Sajenje je osnova za uspešno rast rastlin. Na tem mestu lahko najdete nasvete, ki si jih morate zapomniti, in se naučite trikov, s katerimi bodo vaše rastline odlično uspevale.

Rubrika

Zalivanje

Voda je osnova vsega življenja. Kako pogosto je rastlino treba zalivati in kako veliko vode potrebuje, pa se od ene rastline do druge lahko močno razlikuje. Vrsto zalivanja je treba tudi prilagoditi potrebam rastline. Na tem mestu lahko izveste vse osnovne informacije.

Rubrika

Ekološko vrtnarjenje

Želite podpreti obstoj koristnih žuželk na vrtu in živalim pomagati do lažjega prezimovanja? Vam je zaščita čebel pomembna? Če je temu tako, lahko na tem mestu najdete nasvete o tem, kaj lahko storite, da tudi vi malce pomagate naravi.

Rubrika

Substrati in kompost

Zakaj obstaja toliko različnih substratov za sajenje? V čem se razlikujejo in kakšne so njihove prednosti? Kaj točno kompost pravzaprav je in kako ga lahko uporabljam? Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vprašanja, povezana s substrati in kompostom.

Rubrika

Gnojila in zaščita rastlin

Zakaj rastline potrebujejo gnojila in kaj si je vredno zapomniti glede gnojenja? Na kakšen način se pravilno uporablja izdelke za zaščito rastlin, da bi se doseglo želeni učinek? Odgovore boste našli na tem mestu.

Deli