compo image
  1. COMPO
  2. Vodiči
  3. Oskrba Rastlin
  4. Osnove
  5. Gnojila in zaščita rastlin
  6. Naravno gnojenje z gnojili iz ovčje volne

Naravno gnojenje z gnojili iz ovčje volne podjetja COMPO

Ovčja volna se ne uporablja le za izdelavo puloverjev. Ker gre za izjemno vpojen material, je odlična sestavina gnojil. Organska gnojila s počasnim sproščanjem podjetja COMPO vsebujejo ovčjo volno in kot taka predstavljajo odlično rešitev za ekološko vrtnarjenje

Skrivnost ovčje volne

Trajnostno gnojenje s pomočjo volne

Ovce se pogosto uporablja, ker lepo skrbijo za podeželje. Sedaj pa so uporabne celo v vrtu – ne sicer kot kosilnice, pač pa zahvaljujoč njihovi volni. Ovce je treba ostriči vsako pomlad, da se njihov debel kožuh ne razmrši. Na tak način se v povprečju pridobi 3,5 kg volne, količina pa je odvisna od sorte ovce in njene starosti.

Volna, ki je okolju prijazen in obnovljiv vir, rastlinam zagotavlja obilico hranilnih snovi, ki spodbujajo rast, kot denimo dušik, kalij in fosfat, ki prihajajo neposredno od ovce. Volna pa tudi odlično shranjuje vodo, saj bi bile ovce sicer ob vsakem deževju mokre do kože.

compo image

Organska gnojila s počasnim sproščanjem podjetja COMPO z ovčjo volno

Volna igra
izjemno pomembno vlogo v organskem gnojilu s počasnim sproščanjem podjetja COMPO, saj jo skupaj z drugimi naravnimi komponentami stiskamo v pelete s takojšnjim in dolgoročnim učinkom, ki shranjujejo vodo in izboljšajo kakovost prsti. Učinek shranjevanja vode poskrbi za boljše oskrbovanje rastline z vodo, še posebej v sušnih obdobjih, učinek nabrekanja pa poskrbi za zrahljanje prsti. Korenine vaših rastlin bodo tako bolje preskrbljene s kisikom, izognili pa se boste tudi zastajanju vode. Hranilne snovi iz volne se v rastline neprestano sproščajo dalj časa. Volna se nato s pomočjo delovanja črvov spremeni v humus. Pelete za gnojenje se spomladi zakoplje v prst, lahko pa jih namestite tudi neposredno v sadilno jamico.

Poleg univerzalne različice vam je na voljo tudi šest posebnih gnojil iz ovčje volne za vrtnice, rododendrone, iglavce, jagodičevje, paradižnike in visoke grede. Omembe vredno je tudi dejstvo, da vsa volna, ki se uporablja za izdelke podjetja COMPO, prihaja iz Evrope. Na ta način se izognemo dolgim prevoznim potem in podpiramo lokalne ovčje kmetije ter lokalno naravno in kulturno krajino.

Več informacij o organskih gnojilih s počasnim sproščanjem podjetja COMPO z ovčjo volno

compo image

Na tem mestu lahko najdete naša gnojila iz ovčje volne

Deli