compo image
  1. COMPO
  2. Vodiči
  3. Oskrba Rastlin
  4. Balkonske rastline in rastline v koritih
  5. Sajenje na balkon pozimi

Primerne so naslednje rastline

Sajenje na balkon pozimi

Tudi če balkona pozimi ne uporabljate prav pogosto, je pogled na balkon, poln zelenih rastlin, v sivih zimskih mesecih krasen. V tem članku vam predstavljamo izbor balkonskih rastlin in rastlin v koritih, ki vas bodo tudi pozimi, ko je zunaj ledeno mrzlo, še vedno razveselile.

Priprava balkonskih rastlin

Pomembno je, da ustrezno odlijete vodo iz korit za rože in tako preprečite, da bi se v prst in korenine v vlažnem zimskem vremenu naselila gniloba. Še zlasti si morate zapomniti, da glineni in keramični lončki niso vedno odporni na zmrzal. Ko v lončku zmrzne odvečna voda, ki je v njem ostala od zalivanja ali zaradi dežja, se prostornina vode razširi, zaradi česar lahko material razpoka ali pa lonček celo poči. Poleg dovolj dolgih odprtin za odvajanje vam lahko odvečno vodo pomaga odvajati tudi odvajalni sistem iz koščkov nabrekle gline ali grobega peska, ki jih namestite na dno lončka. Če ste lonček postavili neposredno na balkonska tla ali na tla terase, se prepričajte, da odprtine za odvajanje niso zamašene. Stvari vam lahko olajšajo majcene podporne nogice, izdelane iz kamnov ali lesa.

Če pa rastlin ne zalijete dovolj, pa to tudi ne bo primeren protiukrep, saj v času zmrzali prst ne more več vsrkavati vlage, ko enkrat zamrzne. Neugodna posledica tega dejstva je, da se rastline izsušijo. Če želite na balkonu ali terasi zdrave zimske rastline, se morate vedno prepričati, da je zemlja neprestano vlažna.

Lepa zaščita pred zmrzaljo

Če za rastline pripravite pregrinjala, izdelana iz vrečevine, jih boste tako zavarovali pred mrazom, poleg tega pa bodo pregrinjala tudi okrasila balkon. Okrog rastlin jih lahko namestite z živopisanimi trakovi, ki so okrog božiča videti še posebej čudovito.

Dolgotrajne in živopisane

Najlepše zimske rastline

Svetlo rdeča

Zelenka

Primerna za otroke

Skimija

Nove sorte

Zimsko resje

Nezahtevna in trdoživa

Brogovita

Klasika

Črni teloh

Priljubljeni

Zvončki

Deli