Bučni njoki
Olje za pečenje, sol in poper
Bučni njoki
Bučo operite, razpolovite, odstranite semena in jo narežite na velike kose. Bučo posolite in ji dodajte olupljen česen, nato pa jo približno 25 minut počasi pecite v naoljenem pekaču v pečici, ki ste jo prej segreli na 180 °C (zgornje in spodnje segrevanje). Pekač vzemite iz pečice. Nekaj kosov buče dajte na stran, preostale pa pretlačite z vilicami. Skupaj s česnom in moko bučo zgnetite v testo.
Iz testa naredite svaljek (premera 3 cm) na pomokani delovni površini, nato pa ga razrežite v za grižljaj velike cmočke in jih počasi kuhajte v vrelem slanem kropu, dokler ne priplavajo na površje. Cmočke vzemite iz vode in jih zmešajte s koščki buče in malce rukole, nato pa jih postrezite s stopljenim maslom in parmezanom v posodicah za juho.
Morda vas bodo zanimale tudi naslednje teme