Recept
Paradižniki in špinača, ki ste jih nabrali na vrtu, bodo popolna osnova za okusno zelenjavno pito. Poskusite naš recept, gotovo vam bo všeč.
Paradižnikova in špinačna pita
Pita bo odlična tudi, če zelenjavi dodate malce šunke.
Paradižnikova in špinačna pita
Čas priprave: 55 minut
Pekač za pito namastite z malo olivnega olja, razvaljajte listnato testo na velikost, ki bo malce večja od pekača, in ga namestite v pekač tako, da bo s testom prekrit tudi rob pekača. Operite špinačo, jo ožemite in odstranite stebla. Češnjeve paradižnike in česen prerežite na pol, nato pa na kocke narežite šalotke. Segrejte olivno olje v ponvi in na hitro prepražite šalotke ter česen, dodajte špinačo in nadaljujte s kuhanjem, dokler ne oveni. Počakajte, da se nekoliko ohladi, nato pa jo skupaj s paradižniki razporedite po testu. Jajce stepite skupaj s smetano, nato pa mešanico dobro začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Jajčno mešanico prelijte čez špinačo in paradižnike. 25 minut pecite v ventilacijski pečici pri temperaturi 160 °C. Nato s stebla odstranite liste bazilike in jih potresite po piti.
Morda vas bodo zanimale tudi naslednje teme