compo image
  1. COMPO
  2. Vodiči
  3. Oskrba Rastlin
  4. Sobne rastline
  5. Najboljši nasveti za iglavce, ki izgubljajo iglice

Najboljši nasveti za iglavce, ki izgubljajo iglice

Iglavci v stanovanju ali hiši pogosto začnejo izgubljati iglice in lahko tako pokvarijo božično veselje. Hitrost, s katero iglavci izgubljajo iglice, je pogosto odvisna od sorte iglavca, lokacije in nege. Na tem mestu lahko izveste, kaj lahko storite, če želite preprečiti, da bi iglavci izgubili iglice.

Nasvet št. 1: izberite ustrezno sorto iglavca

Ko bodo iglice začele odpadati, bo že prepozno. Zato je pomembno, da si že od začetka zapomnite naslednje nasvete. Pri izbiri iglavcev bodite previdni in izberite ustrezno sorto drevesa. Od sorte, ki jo izberete, bo odvisno, ali bodo iglice drevesa izgubila hitro ali počasi. Siva jelka je še posebej primerna za dolgotrajno bivanje v vaši dnevni sobi.

Jelke kupite pri majhnih lokalnih prodajalcih, saj so drevesa, ki jih prodajajo, pogosto sveža in posekana pred kratkim. Njihovo starost lahko enostavno določite tudi tako, da pregledate površino reza. Temnejša kot je, dlje časa nazaj je bilo drevo posekano. Če pa želite biti povsem prepričani glede starosti drevesa, pa lahko drevo pri lokalnem prodajalcu posekate ali izkopljete sami, le rezervirajte ga prej. Tako si boste lahko pravočasno zagotovili čudovito drevo, ki ga boste posekali šele, ko ga boste resnično potrebovali.

compo image

Nasvet št. 2: izognite se temperaturnim nihanjem

Ko boste izbrali čudovito drevo in ga prinesli domov, vam priporočamo, da takoj odstranite mrežo, da se lahko tako veje ponovno razvijejo. Preden ga namestite v stanovanje, morate drevo za en dan pustiti v garaži, na balkonu, zaščitenem pred vetrom, ali na hladnem hodniku. Tako boste poskrbeli, da ne bo prišlo do prevelikih temperaturnih nihanj, da ne bi drevo prehitro izgubilo iglic.

Nasvet št. 3: poskrbite, da bo božično drevo vlažno

Ker iglavci potrebujejo veliko vode, naj bodo ves čas vlažni. Če želite drevesu omogočiti, da bi lahko vsrkalo vodo, s štrclja odrežite kolut debla in nato deblo postavite v vedro vode. Za iglavec v dnevni sobi lahko enostavno uporabite vodo iz pipe. Vsak dan preverite, ali ima drevo dovolj vode, in vedro po potrebi napolnite, da drevo ne bi ostalo suho. Veje lahko tudi poškropite z vodo, če želite drevesu zagotoviti še več vlage, uporabite pa lahko tudi sredstvo za zelenike podjetja COMPO za čudovito zeleno barvo.

Pomaga tudi izbira pravilne lokacije. Po možnosti izberite prostor, oddaljen od kamina ali radiatorjev, kjer ni prevroče ali kjer ni preveč prepiha. Tako bo vaše božično drevo začelo izgubljati iglice šele pozneje.

Deli

compo image

COMPO. Enostavno lepe rastline.

Z dvema levima rokama ali z "zelenimi prsti" - naj bo vaše življenje bolj zeleno.

Servis